Lidská (ne)logika

Moji nemilí spoluobyvatelé této planety, poslední dobou Vámi začínám být stále více znechucena. Neříkám, že předtím jsem nebyla, ale postupně se to stále zhoršuje. Ve stavu hlubokého zamyšlení nad Vámi  jsem dostala nápad a napsala tento dopis, který je určen Vám všem, obyvatelům planety Země.





Nevážení obyvatelé planety Země,

nebudu chodit kolem horké kaše a půjdu rovnou k jádru věci. Velmi mě mrzí, že jste zřejmě natolik zdravotně indisponováni, že nemůžete Váš odpad vyhodit do popelnice, která stojí přímo před domem, ale musíte onen odpad nastrkat do plastových pytlů (nejlépe rovnou do pěti), následně nastoupit do auta (přece nepůjdete pěšky, to byste mohli zhubnout celý gram!), popojet pár kilometrů od Vaší vesnice a odpad hodit kamsi do přírody. Každý den, kdy jdu venčit psa, se potýkám 
s podobnými překvapeními. Není zrovna příjemné, když vidíte několik pytlů s čímsi neznámým uvnitř a Váš pes se k tomu rozběhne, začne se v tom válet a v horším případě to i pojídat.

Na základě své zkušenosti si cením Vaší námahy nastrkat cosi do pytlů a dokonce to kousek odvézt. Osobně si ale myslím, že byste udělali lépe a ušetřili své tělo zbytečné práce navíc, když byste pytle vynechali. Pokud se chcete zbavit nějaké nebohé zdechliny, pochovejte ji doma a nebo ji odložte na nějaké vhodné místo do přírody, kde se samovolně rozloží. Nemáte se za co stydět, jestli Vám jde o tohle, smrt je přece součástí života. V případě, že jste někoho zamordovali, prosím, neporcujte ho a jeho ostatky opět nedávejte do pytlů. V dnešní moderní době Vám i Google poradí lepší a šetrnější způsob, jak se zbavit mrtvoly než tento, tak prosím se zamyslete. Děkuji.

Tento odstavec bych chtěla věnovat speciálně mým velice inteligentním sousedům. Chápu, že máte ovce a že je nutné jim věnovat určitou péči. Avšak můj selský rozum mi říká, že byste udělali lépe, kdybyste ostříhanou vlnu prodali, či s ní naložili jinak, než ji dali do již zmíněných plastových pytlů a nenápadně "schovali" do lesa. Myslím, že by Vám lesní zvěř, kdyby mohla mluvit, vřele poděkovala za to, že jim narušujete přirozené prostředí a přinášíte jim četné zdravotní problémy a otravu. Díky Vám zvířata nevědí, s čím se potýkají a pytle se snaží evidentně sníst. Cáry a vlna se válí po celém lese a všichni jsme z Vaší nadprůměrné inteligence a praktičnosti  nadšeni. Díky za vytváření příjemného domovského prostředí pro lidské i zvířecí spoluobčany.

Ne každý z nás je takový, takže teď bez veškeré nadsázky a ironie děkuji těm, kteří ví, kam odpad patří a chovají se k přírodě hezky,

Komentáře