Ostrov panenek

Taky se tak rádi bojíte a milujete ten mrazivý prst, který vám přejíždí po zádech, když sedíte sami doma ve tmě a koukáte se na horor? A co kdybych vám teď řekla, že spousta takovýchto filmů je založena na skutečných místech, která se vyskytují na naší planetě? Právě jedním z těchto míst je ostrov panenek v jižním Mexiku.


Legenda praví, že se před dávnými lety v aztéckých mokřinách poblíž kanálu La Xichimilco utopila jedna malá holčička. Nedaleko bydlel v chatrči jistý muž jménem Julian Santana Barrera. Ten jednoho dne našel ve vodě dosti zohavenou a ohnilou panenku, o které usoudil, že nejspíš patřila té malé holčičce. Za několik dní našel další a Barrera začal věřit, že panenky posílá sama holčička a mají ochraňovat kanál od zlých duchů. Od té doby začal sbírat vyhozené a staré panenky. Měl jich doslova tisíce. Panenky pak začal rozvěšovat na stromy v okolí chatrče, tyto hračky měly dělat společnice pro utopenou dívenku. Některé záměrně zohavil, aby vypadaly jako mrtvolky dětí.




Nejděsivější na tomhle příběhu je, že Barrera se nakonec v roce 2001 utopil ve stejných mokřinách, kde zemřela malá dívka, jejíž panenku vyplavila voda. Ostrov panenek existuje dodnes a místní věří, že Barreru do močálu odtáhly právě duše všech těch tisíců znetvořených panenek. A pak že Chucky neexistuje!


Komentáře