Na skok do Epigonu

Znáte místní rádio Epigon? Ne? Tak to se pohodlně usaďte, jelikož se mi podařilo z mého talentovaného bratránka alias vrchního správce rádia Fanty, vytáhnout pár informací týkající se právě tohoto rádia, se kterým se nebudete nikdy nudit. A co jsem se dozvěděla? Pojďme se na to rychle podívat, než svá slova vezme zpět!

Zdroj: www.facebook.com

Jak ses vůbec k rádiu Epigon dostal a jak dlouho už tam jsi?

Je to trochu zvláštní, ale vlastně přes konkurenční rádio Freecoolin, kde jsem dělal rozhovor na téma mého oboru (mechanik – elektrotechnik) a jelikož se mi to zalíbilo, hned další den jsem přešel do rádia Epigon a teď tam budu už asi dva a půl roku. 


Jak začíná váš běžný den v rádiu?

Nejdůležitější ze všeho je přijít do studia, kde se kontroluje stav technického vybavení (komplety, funkčnost i jestli něco nezmizelo). Zapínají se počítače, kde pak sestavujeme část playlistu. Dalším krokem je otevření stánky se vzkazy od posluchačů a v momentě vysílací hodiny se připojit na vlny rádia Epigon.


Máš tam i nějaké kolegy nebo všechno děláš sám?

V současné době tvoří náš tým tři aktivní moderátoři – Fanta, Míra + DJ Pytlík a tři záložní (elitní rezervy) a několik bývalých členů, kteří chodí na návštěvy. Naštěstí spolu všichni vycházíme, a tak je naše pracovní morálka na vysoké úrovni! 


Kdy vás můžeme poslouchat?

Aktuálně patří úterý od 17:00 do 20:00 hodin mně a Mírovi, středu si od 17:30 do 21:00 vzal do parády DJ Pytlík a společně všichni tři spojíme své síly ve čtvrtečním vysílání od 15:00 do 20:00 hodin. Nyní jsme zavedli z našeho studia přímý přenos, takže můžete být celou dobu s námi. Kromě webu, kde naleznete online vysílání, si nás můžete přijít poslechnout i pod naše okno před domov mládeže v Nerudově ulici. 

Zdroj: www.google.cz


Máte nějaký stálý program, který vysíláte?

Pravidelně v úterý a čtvrtek v 19:45 vysíláme předpověď počasí - nově také z exteriéru. Díky grantu jsme dostali zbrusu novou techniku v podobě počítače, bezdrátových mikrofonů a sluchátek a spousty dalších drobných kravin okolo, takže nám teď už nic nebrání v tom, abychom si správnost předpovědí řádně otestovali. 


Jak to máte s posluchači?

Tak lidé nám píší na náš webík, kde se jim snažíme na vše odpovědět, vstupují i do živého vysílání a také se jim snažíme vyplnit přání v podobě jejich oblíbené písně. V kontaktu jsme s nimi i přes  naše facebookové stránky, takže je to jen na nich, co si vyberou.


Jak dlouho rádio funguje?

Naše rádio nedávno oslavilo 6 let své existence. V rámci oslav jsme si pro posluchače rozhodli odvysílat 24hodinové vysílání. Přenos začal v 16:00 hlasitým odpočítáváním všech aktivních členů. Potom následoval pečlivě sestavený narozeninový program. Hlavním trhákem bylo odvysílání úplně prvního vysílání webrádia Epigon s Backym a Márou, na který si tak mohli zavzpomínat. Kolem půlnoci naše tvořivost začala nabírat na obrátkách, takže znělka Kobry 11 dostala nový kabát. 







Každou hodinu jsem také vycházel před domov mládeže a hlásil počasí. Musím podotknout, že v noci to bylo velice zajímavé už jen kvůli místním opilcům. Přeci jen není moc běžné potkat ve dvě ráno kluka s mikrofonem v ruce. Na své si přišli i ranní ptáčata, které si s námi mohli zacvičit v ranní rozcvičce. Spánek nám samozřejmě klepal na dveře, ale díky naší vzájemné podpoře a podpoře nejmenovaného supermarketu u autobusového nádraží, jsme to dali a vydrželi celých 24 hodin!


Měli jste v rádiu i nějaké speciální hosty?

Dlouho dobu nic, ale nedávno jsme se rozhodli s DJ Pytlíkem, že by naše vysílání stálo za oživení. Ještě týž den jsme začali převádět teorii v praxi. Jako jeden z našich nejzajímavějších hostů byl pan Martin Hroch – generální ředitel firmy Radio United Broadcasting. Provozuje hlavní stanici rádia Kiss, která je  sítí několika dalších stanic. Na toto téma si s námi hezky popovídal a do éteru všem vysvětlil, o co vlastně jde. Také jsme tam měli Šimona Blaschka, se kterým jsme rozjímali nad Majálesem. Tímto ještě oběma jednou děkuji za to, že si na nás našli čas a mohli jsme s nimi udělat rozhovor.





Byli už jste s rádiem na nějaké akci?

Něco jsme natáčeli na vimperském Majálesu, ale už brzy, konkrétně 16. 6. 2017, budeme ŽIVĚ VYSÍLAT ze školní akce Drive to school, kde se vám představí známý youtuber Johny Valda a z hudební části skupina Ebony a Narttu. Nebude chybět exhibice Bike trial, vystoupení SHŠ Berit a mnoho dalšího. Takže doražte, rádi vás tam uvidíme.
PS: Pořádáme i neoficiální autogramiádu! 

Zdroj: www.google.cz

Jsou nějaké soutěže mezi rádii?

Nějaké určitě jsou, ale ani jsme o ničem takovém neuvažovali. Každopádně vím, že Epigon je nejlepší rádio Vimperka.


Je to všechno ve škole bonus?

Je to nezávislé na škole. Byly ale doby, kdy jsem své „kecací“ zvyklosti z rádia přenesl do školy a ani pedagogové už nevěděli, jak umlčet můj hlas během hodiny. 


Myslím si, že o vtipné zážitky tam není nouze. Je to tak?

Ano, legrace je tam pořád. Kromě přeřeků tam máme i našeho maskota hackera Vlastíka. Pokaždé, když ho zmíníme ve vysílání, on se nám "mstí" tím, že se pokaždé něco stane. Nejdříve vypadl Youtube, poté Google a naposledy naše webovky. Tak, a teď už víte, kdo to mohl udělat! :D


Máš nějaký vzkaz pro čtenáře?

Nezapomeňte si nás naladit a liknout naši fanpage WebRádio Epigon na Facebooku. Budeme za to moc rádi. A pokud by vás zajímalo ještě něco, co tu nebylo řečeno, napište nám do vysílání. Odpovědi se dočkáte na 100 %!


Zdroj: www.google.cz




Komentáře