Nejlepší kamarád

Ne každý člověk má to štěstí, že má nejlepšího kamaráda nebo přítele, který by pro něj udělal cokoliv. Někteří lidé nemají ani kamarády. Je ale skutečně těžké skamarádit se s někým tak, abyste se spolu bavili už napořád? Podle mě ne. Najít si tak dobré přátele, abyste s nimi trávili nejraději všechny chvíle vašeho života, je skutečně nadlidský výkon, jelikož si myslím, že na světě není přátelství bez hádek a konfliktů.
Ve škole to není takový problém, jelikož zde trávíte spoustu času, účastníte se výletů, půjčujete si navzájem sešity a výpisky z hodin, na kterých jste nebyli. Zkrátka je spousta věcí, které vás díky škole spojují.
Škola samozřejmě není jediným místem, kde si můžeme najít kamarády. Záleží ale hodně také na povaze člověka. Jakmile jste stydliví (což se mě naštěstí netýká), je to těžké, protože se bojíte, jak dotyčný/á zareaguje.
Skamarádit se s někým můžete v podstatě kdekoliv, ale tato úvaha nese název „Nejlepší kamarád“. Máte skutečně nejlepšího kamaráda/přítele, který pro vás udělá cokoliv?
Podle mě je skutečný kamarád někdo, kdo se za vás vždycky postaví, pomůže vám a nikdy neřekne ne. Taky by to měl být někdo, kdo je vám v chování hodně podobný, protože vás potom napadají stejné věci, které se dají lépe uskutečnit ve dvou.
Mají všichni takového nejlepšího kamaráda? Dle mého názoru je takových lidí velmi málo. Kamarádit se můžete prakticky s kýmkoliv, ale kamarádit se tak, že byste se za sebe měli navzájem obětovat? To je velmi těžké.
Nejsem si jistá, jestli by pro mě moje kamarádky udělaly všechno nebo cokoliv na světě, ale denně si užíváme spoustu legrace a máme několik nezapomenutelných zážitků.

Kateřina Mrázová

www.google.cz

Komentáře