Paranormální jevy v jihlavském podzemí

Už to bude nějaký ten pátek, co jsem naposledy psala o různých záhadných, strašidelných místech světa. V mém hledáčku se již objevil například ostrov u břehů Mexika, plovoucí japonské město nebo anglická nemocnice. Proto jsem se tentokrát rozhodla zabrousit do naší vlasti. A do oka mi nepadlo nic jiného, než podzemí jihlavských katakomb.
zdroj: www. google. cz

Jihlavské podzemí nepatří mezi naše největší (tím je znojemské), ovšem i přesto se může chlubit téměř pětadvacetikilometrovou délkou. Zajímavé je už to, že dodnes vlastně nikdo neví, proč katakomby vznikly. Horníci je ve středověku začali hloubit jako sklepy, ale nikdy se nepovedl prokázat jejich prvotní účel. Nakonec se z nich staly středověké skladovací prostory. Za války posloužily jako úkryty pro gestapo.
zdroj: www. google. cz

Turistickým boomem prošly katakomby po odvysílání reportáže jedné soukromé televize, kdy v nich přenocoval novinář a povedlo se mu natočit ducha nejspíš nacistického vojáka. Záhadologové měli pohotovost. Do podzemí nainstalovali různou techniku s termovizí, měřiče teplot a citlivé mikrofony. Výsledkem bylo, že se paranormální projevy jakési ektoplazmy povedlo vědecky prokázat. Existují prý stovky očitých svědectví návštěvníků, kteří viděli procházející stín postavy. Někteří také slyšeli tajemné kroky a klepání. Ať tomu věříte nebo ne, jihlavské podzemí má takovou pověst, že by v něm určitě nikdo přespávat nechtěl. 
zdroj: www. google. cz





Komentáře