Tabata aneb Postrach vánočních kil

Leden utekl jako voda a mně nezbývá, než se vás ptát: ,,Plníte svá novoroční předsevzetí?" ,,Chodíte pilně do fitka, abyste sundali to, co během zimy přibylo?" ,,Budete v tom pokračovat, anebo s tím seknete a bude z vás typický ,,ledňáček" ?" Já doufám, že ,,ledňáčství" necháte u ledu a tělocvična bude vaším zdrojem energie. A pokud vám přijde, že na vás změna není až tak vidět, i když se snažíte a dřete sebevíc, mám pro vás řešení - tabatu.

Zdroj: www.google.cz

Ale abychom začali od začátku. Co je tabata vlastně zač. Je to intervalový trénink, kdy člověk cvičí v určitých frekvencích vybraný cvik na maximum. V prvních 20 minutách se pálí přebytečná voda a po dalších 20 minutách se začíná pálit podkožní tuk. Tělo po tréninku dokáže spalovat ještě až 12 hodin. Cvičení je vhodné pro redukci a formování postavy, zlepšuje se při něm fyzická výkonnost a dosahuje se rychlých a viditelných výsledků na postavě.

Zdroj: www.google.cz
Upřímně...prvních pár dní to na vás pozná každý. Začátky nejsou nikdy lehké a tabata není výjimkou. Zvlášť když nejste zvyklí něco dělat. Připravte se tedy, že se s bolestí nohou bude probouzet a budete s ní i usínat. Bonusem může být také to, že si nedojdete na záchod bez bolestných obličejů a schody pro vás budou peklo. Ale žádný strach, toto období netrvá věčně. Po několika hodinách cvičení si na tento ,,záhul" celkem zvyknete a umírat budete až po nějaké půlhodince tréninku a ne po pěti minutách jako poprvé.

Komentáře